SON YAYINLAR

Cuma

Hiç Seslenmediğin En Nadir Egzotik Meyvelerden 20 İlginç Meyve

Muz, portakal ve kiviler oldukça çok yaygındır. fakat bu meyveler çok farklı :)
Bununla birlikte, dünyada bir sürü meyve var ve Sosyalium bunları sunmak için en zorlu 20 meyveyi topladı. Kim bilir, yine de Belki de bir gün sonra her masada olacaklar.

çerimoya

Bu meyve dondurmaya diğerlerinden daha fazla benziyor . Ağzınızda yumuşayan bir krem ​​gibi erir ve ateş düşürücü ve dizanteri iyileştirici özellikleri ile bilinir. Tek dezavantajı tohumlarının zehirli olmasıdır .

Durian

Dulian'ın en büyük özelliği, müthiş kokusu ve lezzetli lezzetidir . Meyve, kokusunu açıklayan organik kükürt içerir, ancak  farklı meyvelerin tonlarıyla fındık ve peynir gibi tadar. Bir başka şey kan basıncında keskin bir artışa neden olmasıdır.

jackfruit

Jackfruit ağaçlarının ağırlığı 70 liraya, uzunluğu 3 fit olan meyvelere sahiptir  . Onların lezzeti muz, ananas ve mango karışımından ibaretken , jackfruit tohumları kızartıldığında çikolata tadı yapıyor .

Jabuticaba

Jabuticaba'nın tadı üzümleri andırır ve jöle, şarap ve likörler yapmak için kullanılır. Kuru ciltleri Brezilya'da astım için popüler bir tedavidir.

Mucize çilek

Bu meyveler görünüşte sihirli özelliklere sahiptir : bunlardan birini yiyin ve sonraki saatte ne yerseniz seçin - sana göre tatlı görünür .

Kırmızı muz

Bu tatlı meyveler , ahududu veya mango gibi tadı alır ve sıradan muzlardan çok daha fazla potasyum, beta-karoten ve C vitamini içerir .

kiwano

Ayrıca boynuzlu kavun ve Afrika boynuzlu salatalık veya kavun olarak da bilinir. Olgun meyve karışımı gibi tadı  salatalık, kivi meyve ve muz.

Tamarillo

Tamarillo, domates, patlıcan ve biber gibi akrabadır. Bu  benzer ekşi-tatlı domates ve tutku meyve . Hem tatlı hem garnitür için uygundur.

Buda'nın eli

Bu meyve, menekşe aromalı kokulu cildi için değer taşır . İçinde değerli küçük pulp var, bu yüzden ancak yenilebilir ve limon cildi gibi tatlar . Sarı "parmak" genellikle balıkları ve salataları pişirmek için kullanılır.

salak

Kırmızımsı kahverengi pullu derisi nedeniyle bazen yılan meyvesi denir. Salak, kokulu fakat tadı alışılmadık : Ananas ve muzu fıstığı andırıyor . Ayrıca, cilt sizi dehşetecek, bu yüzden onu dikkatlice soyun.

Siyah sapote

Olgunlaşmayı göstermek için siyah renkte sapote, belki de bu rengi benimseyen tek meyve. Bu benzer çikolatalı puding gelen her şeyi tadında dokusuna ve çok daha sağlıklı.

Melothria scabra

Şirin görünüyor - küçük bir karpuz gibi. Bir meyve olmasına rağmen, melothria tatlı değildir ; Daha fazla limon suyu hıyarı içeren bir salatalık gibidir  .

Biriba

Siyah olduğu zaman olgunlaşmış bir başka meyve, ancak bu durumda sadece cildi ilgilendiriyor. Biriba , limon pasta gibi tadı var .

Sapodilla

Alışılmadık bir lezzet karışımı: kök bira ve kahverengi şeker . Tohumları , meyveyi yemeden önce kaldırmazsan boğazını yakalayabilen kancalara sahiptir.

ekmekağacı meyvesi

Bu meyve farklı aşamalarda yenilebilir. Olgunlaşınca, tatlı ve kremsi olurken, bir altmış tabaka da taze pişmiş ekme benziyor .

Avustralya parmak kireci

Hamur, yapısında bulunan balık yumurtalarını andırıyor, bu nedenle "kireç havyarının" gayri resmi adı. Çiğneme üzerinde pop Küçük suyu veziküller var suyu ihtiva benzer düzenli kirece.

Cupuacu

Yakın akrabası ve bazen  kakao yerine geçmek . Daha karmaşık bir tada sahip çikolatayailginç bir alternatif .

longan

Lychee'nin küçük kardeşi olarak bilinen longan, zengin bir küf kokusu ile tatlı ve suludür  . Bu meyve birçok şeker, C vitamini, kalsiyum, demir ve fosfor içerir.

Akebia

Akebia meyve, tatlı ve hoş kokulu olan tatmak çok ahududu gibi . Tatlı olarak yenilirler ve cilt etle doludur.

Hala meyvesi

Polinezya'ya özgü bir vidalı tür  . Meyve çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir ve hatta diş ipi olarak kullanılabilir. Yapraklar iyileştirme için kullanışlı olan ve tıbbi özelliklere sahip olduğu söylenen, takozlar kolye haline getirilmiştir.
Ön izleme photo credit imgur 

Sosyal Medya'da Paylaş:

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes