SON YAYINLAR

Cuma

Dünyadaki En Tehlikeli 10 Sular

Çoğu insan, bir göl ya da bir okyanus olmasına rağmen, yakınlardaki su gövdesi olmadan tatillerini hayal edemez. Ancak gezegenimizde revelacılar için ölümcül olabilecek sular var.
Sosyalium, dünyadaki güzelliği yalnızca güvenli bir mesafeden izlemek için olan birkaç yerden bahsetmek istiyor. Ve bunlardan memnun olmayanlar için, lezzetli bir bonus için makalenin sonuna gelin.

10. Büyük Mavi Delik, Belize


Gelgitler, büyük mavi deliği , yüzeydeki her şeyi çizer büyük bir girdapa çevirirken ebbs suyun büyük sütunlarını atar. Bütün bunlara rağmen hala Jacques Cousteau'nun kendisini Dünya'da dalış yapmak için en iyi yerlerden biri olarak ilan ettiği için bu deliği görmek isteyen çok kişi var.

9. Jacob's Well, Teksas, ABD

Kristal berraklığında suya sahip olan bu 30 fit derin doğal kuyu dünyanın en tehlikeli dalış yerlerinden biridir. Jacob's Well'in alt kısmında,  birçoğu ayrılmayan geniş bir mağara ağına birkaç giriş var.

8. Michigan Gölü, ABD

Michigan Gölü neredeyse Bermuda Üçgeni kadar meşhurdur çünkü bu gölde Kuzey Amerika'daki en korkunç hava saldırılarından birinin mantıksız bir nedeni vardır.
Bilincini bir kenara bırakırsak göl, aniden oluşmakta olan akımlardan dolayı gerçek bir tehlike. Bazı kaynaklara göre, her yıl onlarca hayat sürüyor.

7. Natron Gölü, Tanzanya

Natron Gölü , yeryüzünde en tuzlu ve en alkali olan göllerden biridir ve bazen kırmızı renkte bir tuz kabuğu ile kaplıdır. Bazı yerlerde su sıcaklığı 120 ° F (50 ° C) 'ye ulaşır, bu da alkalinite ile birlikte yaşam için neredeyse hiç uygun olmaz. Aşırı koşullara adapte olan yalnızca üç tür balık yaşıyor.

6. Blue Hole, Dahab

Mavi Delik muhtemelen birçok dalgıçlar bu 400 metrelik derin mağarada öldü dünyada dalış için en tehlikeli yerdir. Deneyimli dalgıçlar, deneyimli, düzgün eğitilmiş insanların korkmadan dalış yapabileceğini söylüyor: Ölüm nedeni genellikle nitrojen narkozu veya yükselişte yetersiz hava kapasitesidir.

5. At nalı Lake, ABD

At nalı gölünün tabanındaki çatlaklardan çıkan karbondioksit  her şey için ölümcül. Göl, etrafında 100 dönümlük bir alana büyüyen ağaçların yanı sıra dört kişinin ölüm sebebiydi. Tehlike her yerinde işaretlerle ilan edilir.

4. Kaynar Lake, Dominika

Yerden sekiz saat uzaklıktaki bu dağ gölü , yerin altındaki sıcak hava atakları nedeniyle 92 ° C'ye kadar ısınabilir; genellikle lavla komşudurlar. Kaynama saniyeler içinde başlaması nedeniyle yüzeyinde karakteristik bir kabarcık bulunmuyor olsa da göldeki yüzmek kesinlikle yasaktır.

3. Rio Tinto, Portekiz / İspanya

Tinto Nehri başında 3000 yıldan fazla süren fosil kazısı , asidite gökyüzüne yüksek çıkarak bakır, demir ve ağır metallerle doyurulur. Bununla birlikte, bu tür koşullarda dahi, metalleri oksitleyen ve suyun parlak kırmızı hale getiren bakterileri içeren nehir kendi ekosistemi vardır.

2. Drake Passage

Bir sürü buzdağı, saatte 80 mil hızında rüzgar hızı, güçlü akımlar ve zayıf görünürlük, Drake Passage'den geçen gemilerin hayatta kalması gereken sıkıntıların bir parçası . Geçit, burada Magellan zamanından 20. yüzyılda Panama Kanalı keşfine kadar alabalık tekneleri için gerçek bir gemi mezarlığı olarak kabul edilir.

1. Kivu Gölü

Görünüşte barışçıl olan bu göl , ölümcül bir sır tutuyor: alt katta 55 milyar metreküp metan var. En ufak bir deprem bile Kivu civarında yaşayan 2 milyondan fazla kişiyi buharlaştıracak büyük bir patlamaya neden olabilir.

Bonus: su canlıları

Bir nehir, göl ya da hemen hemen başka herhangi bir su kümesiyle yüzmeye karar verirseniz, orada dolaşmanın güvenli olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın, çünkü turistleri çeken yerlerde bile lahana atları, deniz balığı, sülükler, Veya diğer hoş olmayan fauna. Ağa dalmak üzereyken suya bakın ve güvende kalın!
Ön izleme fotoğraf kredisi Dave Herasimtschuk | FI | NAIAD.org

Sosyal Medya'da Paylaş:

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes