SON YAYINLAR

Cuma

Asitli İçecekler ve Kolanın Asiti Nasıl Kaçmaz?

Asitli İçeceklerin Asidi Kaçmaması İçin Neler Yapmalı?

Herkesin içecek konusunda en büyük sıkıntılarından birisi de asitlerinin kaçmasıdır. İlk içimden sonra dolaba kaldırılan asitli içecekler genellikle ikinci içime kadar asidi kaçmış oluyor ve çöpü boyluyor. Gazoz, soda ve kola gibi asitli içecekleri ikinci defa içemiyorsanız nasıl saklamanız gerektiğini bilmiyorsunuz demektir.
Asitli içeceklerde kaçtığınız zannettiğimiz aslında asit değildir. Kaçan CO2 yani karbondioksit gazıdır. Bu gaz kaçında asitli içeceklerin tadı değişir ve bozulur. Peki bu gazı kaçmasını engellemenin yada en aza indirmenin yolu nedir?
kola-cola

1. İçeceği ters çevirerek saklama

Asitli içeceği bir dahaki sefere içmek üzere kaldırdığınız zaman, dolaba ters çevirerek koyun. Şişeyi ters çevirmeniz kapak kısmından hava akışını en aza indirir. Ancak şişenin kapağını iyice kapatın ki içecek dışarı akmasın.

2. Gaz kaçışını önleyen kapaklar

bir diğer alternatif yöntem ise gaz kaçışını önleyen kapaklar almanızdır. Mutfak malzemesi satan yerlerden bu kapaklarda satın alabilirsiniz. Bu kapaklar gazlı içecekleri bardağa boşaltırken, şişenin içine hava girişini engellemek ve kullanılmadığı sürede, şişenin içinden gaz çıkışını engellemek prensibi ile çalışmaktadır.

Sosyal Medya'da Paylaş:

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes