SON YAYINLAR

Cuma

Bu Hafta Vizyondakiler (21.07.2017)



Bu hafta vizyona 9 yeni film girmektedir. Haftanın filmleri arasında ağırlıklı olarak gerilim ve korku türündeki filmler yer almaktadır.  Vizyondaki filmlerin 3’ü Türk, 1’iFransız, 1’i de Güney Kore yapımı. Bu hafta özellikle iki çok uluslu yapımın vizyonda yeralmış olması da dikkat çekiyor.
Saklambaç: Ölüm Oyunu
Bu hafta vizyona girecek olan türk yapımı gerilim filminin yönetmeni Samet Çakırtaş. Senaryosunu ise Hatice Toprak ile Yılmaz Aydın birlikte kaleme almışlar. Oyuncu kadrosunda ise Yusuf Karakuyu, Buse Naz Çınar, Ali Akgöl, Ceren Müftüoğlu, Beyza Geçeci ve Hatice Öztürk gibi isimler öne çıkıyor.
Filmin konusu:
Ünirvesite öğrencisi bir grup arkadaş, hafta sonu tatilini geçirmek üzere civar köylerden birine gezmeye giderler.Yolculuk sırasında seyahat ettikleri araç çamura saplanır. Aracı saplandığı yerden kurtarmak için yardım istemek üzere köydeki evlerden birinin kapısını çalarlar. Yardım istemek üzere gittikleri bu evde karşılaştıkları şeyler olayların yönünü hiç de onların tahmin edemeyecekleri bir yöne döndürür. Bir anda 5 arkadaş canlarını kurtarmak için bir ölüm kalım savaşının içerisinde kendilerini bulurlar. Filmde gerilimin doruklarda yaşandığı bir kurtulma mücadelesi konu edilmektedir.

Brimstone

Çok uluslu bir yapım olan gerilim türündeki western filmin yönetmeni ve senaryo yazarı Martin koolhovendir. Oyuncuları arasında ise Dakota Fanning, Carice van Houten, Guy Pearce ve Paul Anderson gibi isimler ön plana çıkmaktadır.
Filmin konusu:
Kocası ve çocuklarıyla mutlu, sıradan bir yaÅŸam süren Liz’in hayatı, kasabaya yeni bir din adamının gelmesi ile bir anda kabusa döner. Pederin göreve gelmesi ile birlikte Liz ve ailesi büyük bir tehlike altına girer. Liz iÅŸlemediÄŸi bir suçun sanığı olarak zan altındadır ve intikam almak isteyen pederin hırsından kendisini ve ailesini korumak zorundadır. Filmde Liz’in içinde bulunduÄŸu korkunç durumdan kurtulma mücadelesi konu edilmektedir.

Kiki ile Miki Alatura

Türkiye yapımı komedi filminin, senaryo yazarı, yönetmeni, oyuncusu ve müzik yapımcısı tek bir isim. Peter Gonzales Falcon.
Filmin Konusu:
Kiki ile Miki plak çıkarıp meÅŸhur olmak hayali ile yaÅŸayan iki saf kardeÅŸtir. Bulgaristan’da yaÅŸayan iki kafadar o derece saftırlar ki kendilerine Belçika’dan vize çıkmasını beklerler. Köyün kurnazı Biznesmen Bayram, bu durumdan faydalanmak ister. Belçika’dan tanıdığı arkadaşı Plakçı Åžehmuz’u arar. Amacı, Kiki ve Miki kardeÅŸleri pazarlayarak ondan para koparabilmektir. Kiki ile Miki köylerine ve yatalak annelerine veda ederek Belçika yollarına düşerler.
Kiki ile Miki’nin maceraları Belçika’ya vardıkları an itibarı ile baÅŸlar. Åžehmuz’un sekreteri varış saatlerini yanlış anlayınca iki kafadar yanlış taksiye binerek kendilerini bambaÅŸka polisiye bir maceranın içinde bulurlar.

Bezm-i Ezel

Haftanın türk yapımı bir baÅŸka filmi de korku ve gerilim türündeki Bezm-i Ezel.  Yönetmen koltuÄŸunda Aykut Can Demirel’in oturduÄŸu filmin baÅŸrollerini Ebru Eker, Berkan Tutu, BuÄŸra Han KiriÅŸoÄŸlu, Hakan Tutu ve Hüseyin BaÅŸlı paylaşıyor.
Filmin Konusu:
Yasemin ve Mustafa farklı dinlere mensup olmalarına raÄŸmen bu durumu kendilerine hiç sorun etmeden birlikte yaÅŸamayı baÅŸarabilmiÅŸ iki sevgilidir. Ä°zmir’de yaÅŸayan çiftin mutlu ve sorunsuz gibi görünen hayatı bir gün Yasemin’in bir kabus görmesi ile zindana döner. Ä°lk zamanlar Mustafa bu durumun üzerinde fazla durmuyor gibi görünse de içten içe endiÅŸelenmekten de kendisini alamaz. Yasemin önce kendi inançları doÄŸrultusunda bir papazdan yardım almak ister. Ancak papaz bu durumun kendi başına üstesinden gelemeyeceÄŸini ve ona ancak Müslüman bir din adamından yardım edebileceÄŸini belirtir. Mustafa bir tanıdığı aracılığı ile Mansur Hoca’ya ulaşır. Farklı bir hoca profilinde olan Mansur Hoca olayların içine girdikçe bunun bir cin kabilesi istilası olduÄŸunu keÅŸfeder ve olayların ucu Yasemin’in babasına ve doÄŸduÄŸu köye kadar uzar.

Ruhlar Evi

Ghost House


ABD-Tayland ortak yapımı olan korku filminin yönetmen koltuğunda Rich Ragsdale oturmaktadır. Oyuncuları arasında ise Scout Taylor-Compton, James Landry Herbert ve Mark Boone Junior gibi isimler ön plana çıkmaktadır.
Filmin Konusu:
Genç bir Amerikalı çift olan Julie ve Jim, Tayland’a tatile giderler. Çok güzel geçen tatil, Jim’in evlenme teklifi ve Julie’nin de teklifi kabul etmesiyle daha da muhteÅŸem bir hal alır. Çift bir gün Tayland’ın sık ormanlarında gezinirken bilmeden ÅŸeytani bir güce saygısızlık ederler. Rahatsız olan ruh Julie’yi huzursuz etmeye baÅŸlar ve kötü ruh hem kadına, hem de etrafındakilere korku dolu olaylar yaÅŸatmaya baÅŸlar.

Rock’n Roll

Fransız yapımı komedi tarzındaki filmin yönetmeni Guillaume Canettir. Aynı zamanda oyuncular arasında da yer alan yönetmen ile birlikte filmde Marion Cotillard, Ben Foster, Philippe Lefebvre, Gilles Lelleuche, Camille Rowe ve yawn Attal gibi isimler rol almaktadır.
Filmin Konusu:
43 yaşındaki actor Guillaume Canet, bir erkeÄŸin isteyeceÄŸi her ÅŸeye sahiptir. Ancak bir gün çekim esnasında 20’li yaÅŸlarındaki bir aktris kendisine artık kadınların gözünde eskisi kadar seksi ve çekici bir erkek olmadığını söyler. Aslına bakılırsa, Guillaume hiçbir zaman kendisini öyle hissetmemiÅŸtir. Ama bunu genç bir bayanın aÄŸzından duymak onu telaÅŸlandırır. Aynı günlerde “EN SEKSÄ°” aktörler listesinden de düşmesi Guillaume’u can evinden vurur. Hayatını büyüteç altına alarak gözden geçiren Guillaume, oÄŸulları Marion’un, binicilik sevdasının ve ÅŸehrin dışındaki evlerindeki yaÅŸam tarzının ona ağırbaÅŸlı, beyefendi bir imaj kattığını farkeder. Hemen  bir ÅŸeyleri deÄŸiÅŸtirmesi gerektiÄŸini düşünen Guillaume, sevdiklerinin tüm itirazlarına raÄŸmen hem dış görünüşünü hem de yaÅŸam ÅŸeklini deÄŸiÅŸtirerek yepyeni bir tarza bürünür.

Zombi Ekspresi

Busanhaeng (Train to Busan)

Güney Kore yapımı olan gerilim filminin yönetmen koltuÄŸunda Sang-ho Yeon oturmaktadır. BaÅŸrollerini Yoo Gong, Soo-An Kim, Yu- mi Jeong ve Dong- seok Ma’nın paylaÅŸtığı filmin konusunu ise şöyle;

Sok-woo, iÅŸ yoÄŸunluÄŸu nedeni ile kızını sürekli ihmal eden bir babadır. DoÄŸum gününde kızının ısrarla istemesi üzerine, onu eski eÅŸinin yanına götürmek için Seul’den kalkıp Busan’a gidecek olan trene de istemeyerek biner. Tren hareket ettiÄŸi sırada, sıra dışı bir virüsten etkilenen bir kadının, trendekilere virüsü yaymaya baÅŸladığını farkederler. Virüsün bulaÅŸtığı herkes, birer birer zombiye dönüşmektedir. Virüsün neden ortaya çıktığı belirsizliÄŸini korurken, hızla tüm ülkeye yayılmakta ve trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesi vermektedirler.

Dunkirk

ABD-İngiltere ortak yapımı olan savaş ve aksiyon filminin yönetmen koltuğunda Christopher Nolan oturmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda ise Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance ve Kevin Guthrie gibi isimler ön plana çıkmaktadır.
Filmin Konusu:

Film, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin, düşman kuvvetleri tarafından etraflarının çevrilmesi ile başlıyor. Sahilde, arkaları denize dönük bir şekilde tuzağa düşürülen askerler, düşmanları tarafından etrafları kuşatılarak kurtulması imkânsız bir durumla karşı karşıya bırakılırlar. Askerlerin kurtuluş mücadelesinin ve akıl oyunlarının konu edildiği filmde aksiyon sahneleri göz doldurmaktadır.

Dünyada Bir Gece

Night on Earth

Çok uluslu bir yapım olan ‘Dünyada Bir Gece’ filmi komedi türündedir. YönetmenliÄŸini Jim Jarmusch’un yaptığı filmin oyuncu kadrosu ise bir hayli kalabalık. Filmde Armin Mueller-Stahl , Gena Rowlands , Roberto Benigni , Rosie Perez , Winona Ryder , Paolo Bonacelli , Béatrice Dalle , Giancarlo Esposito , Sakari Kuosmanen , Isaach De Bankolé gibi isimler rol alıyor.
Filmin Konusu:
Los Angeles, New York, Paris, Roma ve Helsinki’de eÅŸ zamanlı olarak beÅŸ farklı taksi ÅŸoförünün, yolcularıyla beraber yaÅŸadıklarından kesitlerin anlatıldığı filmde, yönetmen Jim Jarmusch yine tarzı gereÄŸi son derece yalın ve minimalist bir yaklaşımla hem karakterleri hem de konuları ele alıyor. Hayatın ayrıntılarıyla güzel olduÄŸunun vurgulandığı filmde, her karakterinin baÅŸka bir derdi ve yaÅŸama amacı olduÄŸu gözler önüne serilmektedir.
Herkese Ä°yi Seyirler Dileriz!



Sosyal Medya'da PaylaÅŸ:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes