SON YAYINLAR

Çarşamba

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 10 Doğal Yöntem

sosyalium,sosyalemun.blogspot.com


Ekinezya

Ekinezya’nın kimyasal bileşenlerinin çoğu, önemli terapötik kıymeti sağlayabilen güçlü bağışıklık sistemi uyarıcı maddeleridir. Araştırmalar, en sık ekinezya yararlarından birinin, tekrarlayan enfeksiyonlarda kullanıldığında etkilerini gösterdiğini gösteriyor. Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp’da piyasaya çıkan 2012 yılı bir çalışmada, ekinezyanın tekrarlayan enfeksiyonlarda maksimum etki gösterdiğini ve iştirakçilerin kullanarak soğuk algınlığı önlemek için koruyucu etkileri arttığını tespit ettiler. Wisconsin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2003 senesinde meydana getirilen bir araştırmada, ekinezyanın belirgin bağışıklık düzenleyici faaliyetler sergilediği tespit edildi. Birkaç kör randomize çalışma da dahil olmak üzere, birkaç düzine insan deneyini inceledikten sonrasında, araştırmacılar, ekinezyanın, özellikle akut üst solunum yolu enfeksiyonunun tedavisinde, immünstimülasyon da dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sağlamış olduğunı belirtti. Bundan dolayı bu bitkiyi tüketmeniz sizin bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olacaktır.

Elderberry (Mürver)

Elderberry binlerce senedir ilaç olarak kullanılmaktadır. “Tıp tıbbı babası” olan Hipokrat bile, bu bitkinin bağışıklık sisteminizi iyi mi artırabileceğinin anahtarı bulunduğunu anladı. Zührevi, soğuk idraknlığı, grip, alerji ve iltihaplanma ile savaşım etme yeteneği de dahil olmak üzere geniş sıhhat üzerinde tesirleri büyüktür. Çeşitli çalışmalar, yaşlı gücün bağışıklık sistemini güçlendirme gücüne haiz bulunduğunu, özellikle soğuk idraknlığı ve grip belirtilerini tedavi etmeye yardımcı olduğu kanıtlandığını gösteriyor.
Uluslararası Tıbbi Araştırmalar Dergisinde gösterilen bir araştırmada, yaşlılık semptomlarının başlangıcında 48 saat içinde kullanıldığında özü, grip bulaşma süresini azalttı ve emareler averaj dört gün önce rahatladı. Ayrıca, plaseboya kıyasla, eldivenli ekstraktı alanlarda kurtarma ilaçlarının kullanımı anlamlı olarak daha azdı. Bu nedenle bu mürverin sizlerde bağışıklık sistemini arttırmak için tüketebilirsiniz.

Kolloidal Gümüş

Eski zamanlara dayanan gümüş, hastalıkların yayılmasını durdurmak için popüler bir çözümdü. Gümüş, tarihsel olarak geniş kapsamlı antimikrobiyal gizmen olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Alternatif ve Tamamlayıcı Tıp Dergisinde gösterilen araştırmalar, kolloidal gümüşün aerobik ve anaerobik koşullar altında yetiştirilen bakterilerin büyümesini önemli derecede yok edebildiğini kanıtlanmıştır.
Kolloidal gümüş yararları deneyimlemek için, çeşitli şekillerde kullanılabilir. Bu ek ile bağışıklık sisteminizi nasıl artırabilirsiniz? Dahili olarak bir damla gerçek kolloidal gümüşü almanız yeterlidir. Ayrıca yaraları ve enfeksiyonları iyileştirmede yardımcı olmak için deriye uygulanabilir. Devamlı üst üste 14 günden fazla kullanılmamasını unutmayın.

Probiyotikler

Sızdıran bağırsak, gıda hassasiyetlerinin, otoimmün hastalıkların ve bağışıklık dengesizliğinin veya zayıf bağışıklık sisteminin önemli bir nedeni olduğundan, probiyotik gıdalar ve takviyeleri tüketmek önemlidir. Probiyotikler, kolonun detoksifikasyonunu artıran ve bağışıklık sisteminizi destekleyen gıda maddelerini sindirmenize yardımcı olan iyi bakterilerdir.
Besin Bilimi ve Beslenme Eleştirel İncelemelerinde gösterilen araştırmalar, probiyotik organizmaların farklı sitokin tepkilerini indükleyebileceğini önermektedir. Bebeklik döneminde probiyotiklerin eklenmesi, bağırsaktaki mukozal bağışıklık sistemini geliştirerek ve bağırsaklardaki immünoglobülin hücreleri ve sitokin üreten hücrelerin sayısını arttırarak, çocukluk çağında immün aracılı hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

Astragalus Kök

Astragalus, fasulye ve baklagiller ailesinde, bağışıklık sistemi güçlendirici ve hastalık savaşçısı olarak çok uzun bir geçmişe haiz olan bir bitkidir. Kökü, Geleneksel Çin Tıbbında binlerce senedir bir adaptojen olarak kullanılmıştır. Astragalus, en az çalışılan bağışıklık-arttırıcı otlardan biri olmasına karşın, ilginç immün aktiviteyi gösteren bazı preklinik çalışmalar vardır.

American Journal of Chinese Medicine dergisinde yayınlanan yakın tarihindeki bir derlemede, astragalus esaslı tedavilerin, immünosupresanlar ve kanser kemoterapötikleri şeklinde uyuşturucular tarafından uyarmalan toksisitenin belirgin bir şekilde iyileştiğini buldukları tespit edildi. Araştırmacılar, astragalus özütünün bağışıklık sistemi üzerinde yararlı bir etkiye haiz olduğu ve vücudun gastrointestinal enflamasyon ve kanserlerden korunduğu sonucuna vardı.

Zencefil

Ayurvedik tıp, kayıtlı tarihten önce bağışıklık sisteminizi iyi mi artıracak zencefil kabiliyetine dayanıyordu. Zencefilin, ısıtıcı tesirleri sebebiyle organlarımızda toksinlerin birikiminin parçalanmasına yardımcı olduğuna inanılıyor. Ayrıca toksinler, atıklar ve öteki istenmeyen materyali vücuttan atmaya yardımcı olan doku ve organ ağımız olan lenfatik sistemi temizlemek içinde etkilidir.
Zencefilli kök ve zencefil esansiyel yağ, immüno-beslenme ve anti-inflamatuar cevaplarla çok çeşitli hastalıkları tedavi edebilir. Araştırmalar, zencefillerin bulaşıcı hastalıkların tedavisinde yardımcı olan antimikrobiyal potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda, virüsler, bakteri ve parazitler gibi bulaşıcı hastalıkların yanı sıra ısı, asit ve sigara dumanı gibi fizyolojik ve kimyasal ajanlardan kaynaklanan inflamatuar bozuklukları tedavi etme kabiliyeti ile de bilinir.

Ginseng

Panax cinsine ilişik olan ginseng bitkisi bağışıklık sisteminizi artırmanıza ve enfeksiyonlarla savaşmanıza yardımcı olabilir. Ginsengin kökleri, sapları ve yaprakları, immün homeostazı korumak ve hastalıklara veya enfeksiyona karşı direnci arttırmak için kullanılmıştır. Ginsengi, makrofajlar, doğal öldürücü hücreler, dendritik hücreler, T hücreleri ve B hücreleri gibi bağışıklık hücresinin her türünü düzenleyerek bağışıklık sisteminizin performansını geliştirir. Bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı savunma mekanizması olarak çalışan antimikrobiyal bileşikler de vardır.
Amerikan Çin Tıbbı Dergisinde gösterilen bir araştırma, ginseng özünün, oral yoldan verildiğinde antijen spesifik antikor yanıtlarını başarıyla tetiklediğini ortaya koydu. Antikorlar, toksinler veya virüsler benzer biçimde antijenlere bağlanır ve vücudun düzgüsel hücreleriyle temas etmesini ve zarar görmelerini önler. Ginseng’in antikor üretiminde rol oynaması sebebiyle, vücuda işgalci mikroorganizmalarla veya patojenik antijenlerle savaşım etmeye destek sunar.

D vitamini

D vitamini, naturel ve adaptif immün yanıtları modüle edebilir ve bir vitamin D eksikliği artmış otoimmünite ile birlikte enfeksiyona hassaslığı artırır. Araştırmalar D vitamininin bağışıklığı güçlendirmede etkili olduğu gösteriliyor. D vitamini seviyesinin düşüklüğünü artmış enfeksiyonla ilişkilendiren kesitsel birçok çalışma yapılmıştır.
Massachusetts Genel Hastanesi’nde meydana getirilen bir çalışmada 19.000 katılımcı vardı ve düşük D vitamini seviyesine haiz bireylerin mevsim, yaş, cinsiyet şeklinde değişkenler için ayar yapmış olduktan sonra bile, üst solunum yolu enfeksiyonunu yeterli düzeyde bulgulama mümkünlığının daha yüksek olduğunu gösterdi. Bu yüzden D vitamini bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde büyük rol oynar.

Myrrh (Mür)

Mür, dünyadaki en yaygın kullanılan esans yağlarından biri olan bir reçine yada sap benzeri bir maddedir. Tarihsel olarak mür, saman nezlesi tedavisinde, yaraları iyileştirmede ve iyileştirmede ve kanamayı durdurmada kullanılıyordu. Mür, bağışıklık sistemini antiseptik, antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle kuvvetlendirir
2012’de meydana getirilen bir araştırmada, mürrün, bir takım patojene karşı tütsü yağıyla birlikte kullanıldığında, geliştirilmiş antimikrobik etkinliği doğrulandı. Araştırmacılar, mür yağı anti-enfektif özelliklere sahip olduğu ve bağışıklık sisteminizi artırmaya yardımcı olabileceği sonucuna vardı.

Keklik

Keklik özlü yağ, iyileşme ve bağışıklık kazandıran özellikleri ile bilinir. Antifungal, antibakteriyel, antiviral ve anti-parazit bileşiklerinden dolayı doğal olarak enfeksiyonlarla cenkmaktadır. Besin Bilimi ve Beslenme Eleştirel İncelemeleri’nde gösterilen 2016 yılındaki bir araştırma, antimikrobiyal aktiviteden sorumlu olan, kekikteki ana bileşiklerin karvakrol ve timol içerdiğini ortaya koymuştur.
Birkaç bilimsel araştırma, kekik yağının, B. Laterosporus ve S. Saprophyticus da dahil olmak üzere, bir ekip bakteri izolatlarına ve türlerine karşı antibakteriyel aktivite sergilediğini bulmuştur.


Önlemler (uyarılar)

Bağışıklık sisteminizi nasıl artıracağınız araştırmasında, dikkatli olun. Bağışıklık artırıcı otlar ve uçucu yağlar kullanıyorsanız, ürünlerin son derece etkisi altına alan olduğunu ve bir seferde iki haftadan fazla süreyle alınmamasının icap ettiğini unutmayın. Uzun dozlar arasında kendinize bir mola vermenin gerekli bulunduğunu unutmayınız.
Ayrıca, eğer hamiliyseniz, esansiyel yağları kullanırken dikkatli olun ve bunu yapmadan önce sağlık uzmanınıza ulaşın. Bitki takviyeleri şeklinde organik ilaçları kullanıyorsanız, bunu doktorunuz yada beslenme uzmanınızın gözetiminde yapmak iyi bir fikirdir.

Sosyal Medya'da Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes