SON YAYINLAR

Salı

Dünyada İlk Kez Fotoğrafı Çekilen Kara Delik ve Mizahcıların Eğlenceli Paylaşımları




Bilim insanları, uzak bir galaksinin merkezinde yer alan süper kütleli kara deliğin ilk kez fotoğrafını çekmeyi başardı. Dünya'dan 500 bin katrilyon (500 kentilyon) km uzaktaki kara deliğin fotoğrafını çekmek için dünyanın farklı bölgelerinde yer alan 13 teleskop kullanıldı ve bu fotoğrafların hepsi puzzle gibi birleştirilerek ortaya kara deliğin eşsiz görüntüsü ortaya çıktı. Kaynak
Dünyada İlk Kez Fotoğrafı Çekilen Kara Delik ve Mizahşörlerin Eğlenceli Yaklaşımları
Dev kara deliğin fotoğrafını çekme önerisini Hollanda'daki Radboud Üniversitesi'nden Profesör Heino Falcke getirmişti.
BBC'nin haberine göre Profesör Falcke, kara deliği, "evrendeki kara deliklerin ağır sıklet şampiyonu denebilecek bir canavar" olarak niteledi. kara deliğin Virgo galaksisindeki M87 adlı galakside bulunuyor.
 "Bu gördüğümüz şey güneş sistemimizden daha büyük. Güneş'in 6,5 milyar katı bir kütleye sahip. Mevcut en büyük kara delik olduğunu düşünüyoruz."
Dünyada İlk Kez Fotoğrafı Çekilen Kara Delik ve Mizahşörlerin Eğlenceli Yaklaşımları
Fotoğrafta, yoğun bir parlaklığa sahip "ateş çemberi"nin çevrelediği tam yuvarlak bir kara delik görülüyor. Bu parlaklığa, kızgın gazların deliğe düşmesi neden oluyor.
Ortaya çıkan ışık, galaksideki milyarlarca yıldızın yaydığı toplam ışıktan daha fazla olduğu için Dünya'dan da görülebiliyor.
Işık, çember şeklinde görülen noktadan kara deliğe giriyor. Kara deliklerin çekim gücü öylesine fazla ki ışığı bile çekip yutuyor. İşte burası tüm fizik kurallarının devreden çıktığı nokta olarak görülüyor.
"Gördüğümüz imge teorik hesaplamalarla elde ettiğimize çok benziyor. Şimdiye dek Einstein bir kez daha haklı çıktı."
Dünyada İlk Kez Fotoğrafı Çekilen Kara Delik ve Mizahşörlerin Eğlenceli Yaklaşımları
Görüntüleri elde etmek için dünyanın farklı bölgelerinden 200 bilim insanı çaba sarf etti. Kara deliğin saat yönünde döndüğü de bu gözlemden sonra anlaşılmış oldu.
Dünya'nın ve Türkiye'nin gündemine düşen kara delik fotoğrafları ile ilgili birçok fikir ortaya atıldı.
Sosyal Medya'nın da gündeminde olan kara delik ile ilgili konuşulanlar ve yapılan goygoylar ise şöyle:

Yemin ederim bu insanlara bir şey beğendirmek mümkün değil ya. Adam kara deliği beğenmiyor usta. Böyle kara delik mi olur diyor ya.



500 milyar ışık yılı uzaklıktaki kara deliği napalım kardeşim? yakın gezegenlerde lokmacı yok mu ona bakın bi

Sosyal Medya'da Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes