SON YAYINLAR

Pazar

Tüm Uyku Sorunlarını Nasıl Düzeltebilirim ?

Hayatımızın yaklaşık üçte birini uyuyoruz. Hem gecelerimizin kalitesi hem de genel sağlığımız, doğrudan uyku duruşumuza ve yatmadan önce ne yaptığımıza bağlı.

Omuz ağrısı


En iyi uyku duruşu sırt üstü yatmaktır. Başınızın altına ince bir yastık koyun (ortopedik bir yastık sizin için en iyi sonucu verecektir). Başka bir yastık alın, mideniz üzerine koyun ve sarın. Omuzlarınız artık doğru ve istikrarlı konumda olacak.

Sırt ağrısı


Sırt üstü yatmak muhtemelen sizin için en iyi yer olacaktır. Doğal omurilik eğrilerini düzeltmek ve tendonlarındaki gerginliği azaltmak için dizlerinin altına bir yastık yerleştirin. Ek destek için alt sırtınızın altına küçük bir havlu da deneyebilirsiniz.

Boyun ağrısı


Genel olarak, başınızın altındaki bir yastıkla sırt üstü yatma ve her kolun altında bir yastık en iyi seçenektir. Boyun sorunları olan insanlar yastıklarını çok dikkatli seçmeli ve ortopedik veya yuvarlak yastıklara gitmek en iyisidir.

Uykuya dalamamak



Telefonları ve bilgisayarları yatmadan önce bırakmak zor olabilir, ancak yapmalısınız. Uykuya dalmakta sorun yaşıyorsanız gerçekten yardımcı olur. Ekranlardan gelen ışık, uyku-uyanıklık döngülerini etkiler.
Kafein - kahve, enerji içecekleri, soda, siyah çay, çikolata - en az 6 saat önce yatmadan kaçının.
Sabah ve öğleden sonra egzersiz yapın. Bu, tüm vücudunuzu sese yardımcı olur, kan dolaşımınızı geliştirir ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olur.

Uykudan sık sık uyanmak



Sık sık gecenin ortasında uyanırsanız, uyku moduna geçmeden önce cihazlarınızı kullanmayı bırakmayın, yatmadan önce de alkolden kaçınmalısınız. Alkol, vücudunuzdaki su dengesini bozar ve uyku döngüsünü etkiler.
Ayrıca, oda sıcaklığını kontrol edin. İdeal uyku sıcaklığı 20-22 ° С'dir.

Uyanamıyorsanız !


Herkes bu sorundan dolayı acı çekiyor gibi görünüyor, ancak tuhaf bir şekilde çözmek çok kolay. Alarmınızı her gün aynı saatte (hatta hafta sonları) ayarlayın. Erken uyanmak isterseniz, akşamın erken saatlerinde uyumanız gerekir.

Horlama


Eğer horlama eğilimi gösteriyorsanız, sırt üstü yatmadan kaçının. Bu pozisyonda, boğaz dokuları sarkır ve diliniz geriye doğru boğazınıza düşerek hava yolunu daraltır.
Yastığını dikkatle seçin. Aşırı yumuşak yastıklar başınızın arkaya eğilmesine ve horlamanın artmasına neden olabilir. Dilinizin nefes borunuza düşmesini önlemek için ekstra bir yastık kullanın veya yatağınızın başını birkaç inç yukarı kaldırın.
Senin tarafında uyu. Kafanız doğal bir konumda olduğunda hiçbir şey hava akışını sınırlamaz.
Özel egzersizler yapın. Dil ve boğazı güçlendirmeye ve horlamayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Bacak ağrısı



Bacak krampları genellikle ayak veya uyluktaki ani spazmlardır veya sıkıştırırlar. Yaşa bakılmaksızın insanların neredeyse% 80'i bu sorundan muzdarip. Gece bacak krampları, çoğunlukla bazı hastalıklar, sinir hasarı veya eser element eksikliği ile ilişkilidir. Bu durumu çok sık yaşarsanız, doktorunuzla konuşun.
Bacak kramplarını durdurmanın iyi bir yolu, bacak kaslarının gerilmesini ve güçlenmesini sağlamaktır. Yatmadan önce yoga yapmayı veya bacaklarınızı masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Unutma ki iyi sonuçlar elde etmek istersen düzenli olarak egzersiz yapmalısın.

Diğer sorunlar


Sık sık mide ekşimesi çekiyorsanız, bazı z'leri yakalarken sol tarafınızda uzanmanız iyi bir fikirdir. Sol taraftaki uyku pozisyonu mide içeriğinin yemek borusuna geri dönmesini önler ve mide ekşimesi önler.
Geceleri ağrıyan bacaklarınız var mı? Uyku esnasında bacaklarınızı kaldırmak için yuvarlak bir yastık veya yatağınızın dibini kullanın. Bacaklarında biriken venöz kan düşecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ayrıca, gece emekli olmadan önce bacaklarınızı sürtünmeyi veya hafifçe masaj yapmayı deneyin ve yatmadan önce en az 6 saat önce kafein tüketmesini önleyin.











Sosyal Medya'da Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes