SON YAYINLAR

Çarşamba

Elma Sirkesi Sirkesini İçmenin 25 Faydası

Elma sirkesinin mutfakta ne kadar kullanışlı olduğunu zaten biliyorsunuz. Muhtemelen salata sosu ve hatta turşu yapmak için kullandınız. Ama aslında içebileceğinizi biliyor muydunuz? Şimdi muhtemelen, neden yeryüzünde böyle bir şey yapacaksın diye soruyorsun. Eh, elma sirkesini içmek için bazı ciddi sağlık faydaları, özellikle yatmadan önce doğru yaparsanız faydalıdır. Tek yapmanız gereken suda seyreltmek ve çeşitli sağlıkla ilgili konuları tedavi edebilmektir.


# 1. Nihayet biraz dinlenebilmeniz için, hazımsızlık ile ilgili geniş çaplı bir dizi sorunu tedavi edebilirsiniz.

Bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı elma sirkesi ​​ve uykuya başlamadan yarım saat önce bir fincan sıcak içme suyunun karışımı asit reflü, şişkinlik, mide bulantısı, kabızlık ve uykusuzluğun böyle gitmesine neden olacaktır.

sosyalium

# 2. Elma sirkesinin de şişkinlik savaşına karşı size yardımcı olabileceğini göreceksiniz.

Sisteminizde büyük miktarda yağ birikmesini önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kendinizi dolgun hissettiren pektin sağlar. Elma sirkesi, özellikle makarna ve pirinç gibi nişastalı gıdalardaki vücudun emdiği kalorilerin sayısını azaltabilir.

# 3. Bir bebek gibi hissediyorsanız karın agrısında çözüm yolu elma sirkesini deneyin.

Bir su bardağı sıcak içme suyuna bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyin ve uykuya geçmeden önce tüketin. Bu midenizdeki acılı ağrıyı tedavi eder ve biraz dinlenmenizi sağlar.


# 4. Elma sirkesinin alınması, Tip II diyabeti özünde engelleyebilir.

Vücudunuzdaki insülin duyarlılığını artırarak, yüksek kan şekeri seviyeniz düşecek, gelecekte önemli sağlık sorunlarını önleyeceksiniz. Geceleri sadece 2 yemek kaşığı elma sirkesi seyrekleştirilerek azar azar içilmelidir.


# 5. Elma sirkesi boğaz ağrısı tedavisinde inanılmaz anti-bakteriyel özelliklere sahiptir.

Ağrı ve rahatsızlıktan muzdarip olursanız, yatmadan bir saat önce, yarım saat önce veya hemen uykuya dalmadan önce bir çay kaşığı seyreltilmiş elma sirkesi ile gargara yaparak boğazındaki bakteri enfeksiyonuyla savaşacak ve bizi yeni hissetmemizi sağlayacaktır. ayrıca sabah kalktığınızda ağız kokusunu da engellemiş olacaktır.



# 6. Geceleri uyanık kalmanızı sağlayan sıkıcı bacak krampları bilimsel adıyla (Huzursuz Bacak Sendromu) yaşıyorsanız, elma sirkesini deneyin.

Uykuya geçmeden önce bir fincan yada 1 su bardağı ılık suda 2 tatlı kaşığı veya 1 çorba kaşığı elma sirkesi tüketmek, vücudunuzdaki potasyum seviyesini artıracaktır çünkü genellikle potasyum eksikliği bacak kramplarına neden olur. Ölçekler ilk etapta minimum olarak baz alınmalıdır.



# 7. Elma Sirkesi, mide asidi miktarını yatıştırabilir, bu nedenle gece asit reflüsünün olmamasına dikkat edin.

Ancak, elma sirkesi özofagustaki asit seviyelerini de şiddetlendirdiğinden, içmeden önce temiz suda seyreltin ve yalnızca bir çorba kaşığı ilave ettirin.


# 8. Elma sirkesi sinüslerinizde ki mukus birikimini ortadan kaldıracaktır.

Bir bardak suya bir çay kaşığı Elma sirkesi ​​ekleyin ve tıkalı bir burundan muzdarip olmanız halinde yatmadan önce içebilirsiniz. Elma sirkesi, potasyum, magnezyum, A vitamini, E, B1 ve B2 ile dolu olup nefes almanıza izin vermeyen bu mukusa son verecektir.

# 9. Kötü ağız kokusu sıkıntısı çekiyorsanız ve Listerine türü gargaralar kesmiyorsa, Elma sirkesi deneyin.

Elma sirkesinin bir çorba kaşığı yatmadan hemen önce gargara şeklinde kullanarak ağzınızda bulunan bakteri birikimini kaldıracak ve bu ciddi toksit sabah kötü ağız kokulu nefese son verecektir.

# 10. Hiç kimse, neden hıçkırık oluştuğunu tam olarak bilmiyor, ama neyse ki buna bir son vermenin bir yolu var.

Birinin korkutmaktan veya yüzünüz maviye dönene kadar nefesinizi tutmaktan başka, elma sirkesi ve suyu karıştırıp içebilirsiniz. Bu, hıçkırıkları tetikleyen boğazdaki sinirleri yatıştırır.


# 11. Elma sirkesi, elmalardan fermente edilmiş meyve suyu ile hazırlanır.

Bu nedenle, pektin, hazımsızlığı artırabilir suda çözünür lif nedeniyle doğal bir müshil olarak hareket eder. Ayrıca bağırsak hareketi yapmada yardımcı olan malik ve asetik asit içerir.

# 12. Elma sirkesi, candida adı verilen zararlı mayayı besleyen gıdalardan kurtulabilir.

Ancak ELMA SİRKESİ, bağırsağınızdaki sağlıklı bakteriler için prebiyotik etki yapan faydalı bir maya ile fermente edildiğinden iyi bakterilerin gelişmesine yardımcı olabilir.


# 13. Elma sirkesi bal ve sudan oluşan bir karışımla artrit ağrısını hafifletir.

Karışım bir çorba kaşığı bal, bir çorba kaşığı sirke ve sabah ve gece içeceğiniz sıcak su karışımını içerir. Bu, ağrıya neden olan eklemlerinizdeki asit kristallerinin çözülmesine yardımcı olacaktır.


# 14. Elma sirkesi, vücudunuzun sağlıklı bir alkalin pH düzeyi elde etmesine yardımcı olur.

Elma sirkesi doğası gereği asidik olmasına rağmen, sisteminizde olduğu zaman çözülür halde olur. Sonuç olarak, enerji düzeyleriniz artacak ve enfeksiyonları ve hastalıkları kolayca savuşturabileceksiniz.


# 15. Araştırmalar elma sirkesinin aslında kan basıncınızı düşürebildiğini göstermiştir.

Elma sirkesinde bulunan potasyum seviyeleri, sodyum düzeyinizi dengelemek ve tansiyonunuzu kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, kan damarı duvarlarını rahatlatan, kalp rahatsızlığı riskini düşüren magnezyum içerir.



# 16. Elma sirkesi de kalbinizin sağlığını on kat arttırır.

Araştırmacılar,Elma Sirkesinin trigliseridleri kontrol ettiğini keşfettiler, aynı zamanda HDL'nizi veya iyi kolesterolünüzü artırabilirler, çünkü senetleriniz gelecek yıllar boyunca işlerlik kazanabilir.

# 17. Elma sirkesi nihai detoksifikatördür ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu dengeyi sağlamasına yardımcı olabilir.

Çalışmalar, Elma sirkesinin karaciğerin saflaştırılmasına yardımcı olduğunu, aynı zamanda stimülasyon dolaşımına yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu, kan ve cilt için iyileşme sürecini hızlandırır ve sisteminizde oluşan çevresel toksinleri atmaya yardımcı olur.

# 18. Osteoporozdan muzdarip olmanız veya kendinizi almasını önlemek istiyorsanız, Elma Sirkesini deneyin.

Elma sirkesi osteoporoz riskini azaltmak için vücudunuzun kalsiyumu ve diğer önemli mineralleri emmesine yardımcı olur. Ancak, doğru miktarda kalsiyumun emilimini sağlamak için her öğünde yemeniz gerekir.

# 19. Gençliğin çeşmesi olmayabilir, ancak elma sirkesi kesinlikle yaşlanmayı yavaşlatabilir.

Sirke içerisindeki antioksidan özellikleri, vücudunuzdaki asit / alkalin dengenizi koruyarak yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Bu, cildinizin sarkmaya ve biraz daha kırışmaya başlamanızı önleyecektir.

# 20. Elma Sirkesi, aşırı miktardaki serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Sisteminizde bol miktarda serbest radikal bulunduğu zaman hücre zarlarının, dokularının, proteinlerin ve DNA'nın oksidasyonuna ve hasarına neden olabilir ve bu da çeşitli sağlık problemlerine neden olur. Ancak elma sirkesinin günlük dozu bir antioksidan gibi davranır ve serbest radikalleri kontrol altında tutar ve hücrelerinizi sağlıklı tutar.

# 21. Elma sirkesi de kanser denilen sessiz katil ile savaşmaya yardımcı olabilir.

Sıçanlar üzerinde yapılan bir araştırma, elma sirkesinin tümörleri küçültme ve kanser hücrelerini öldürmeyi başardığını gösterdi. 

# 22. Elma sirkesi yorgunlukla mücadele etmenize ve size enerji artışı sağlamaya yardımcı olabilir.

Çoğu kez, stres ve egzersiz, laktik asidin oluşmasına neden olabilir, bu da bizi aşırı derecede yorarsın. Ancak Elma Sirkesindeki amino asit, bir tür panzehir görevi görür. Bir dahaki sefere yıpranırsanız, bir bardak suya bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin.

# 23. Alerjiden muzdarip olursanız, o zaman uyumadan bir saat önce biraz elma sirkesi için.

Elma sirkesinin bize normal bir hayat sürmemizi engelleyen korkunç alerjilerden muzdarip olanlara sağlayabileceği faydalara hayran kalacaksınız. Uyumadan bir saat önce bir bardak ılık suya bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyin.

# 24. Elma sirkesi, soğuk ve grib mevsimi süresince her evde bir zımba olmalı.

PH dengeleme özellikleri sayesinde grip ve soğuk üreme mikroplarının burnunuzda ve göğsünüzde kalmasını önleyebilir, çünkü mikroplar istila için tamamen istenmeyen alkalin dengeli bir vücut bulurlar.


# 25. Artık Elma Sirkesinin vücudunuzu hücresel düzeyde oldukça hızlı bir şekilde iyileştirebileceğini fark ettiniz.

Ancak aynı zamanda sindirim sistemi, eklemler ve iltihaplanmanın oluşabileceği vücudun diğer bölgelerindeki iltihaplanmayı azaltabilen sağlıklı bir mikrobik biyolojik maddenin korunmasına yardımcı olabilir.


Kaynak: - (http://www.lifebuzz.com/vinegar)





























Sosyal Medya'da Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes