SON YAYINLAR

PerÅŸembe

5G Teknolojisinin Resmi Logosu Belli Oldu

5G Resmi Logo

Mobil sektörün geleceÄŸi 5G'nin resmi logosu belli oldu. 3GPP (3. Nesil Ortaklık Projesinin Organizasyon Ortakları), LTE veya LTE-Advanced gibi bugünün 4G teknolojilerinin yerini alacak yeni nesil mobil baÄŸlantı teknolojisi "5G" nin resmi adının bu olacağını da ilan etti.
Yeni teknolojilerde bir stardart olması gerektiÄŸinden yola çıkan 3GPP, 5G'nin yeni logosunu duyurdu. Logo'nun yeni dalga deseni temel olarak mevcut 4G logosundan taşınırken, LTE Advanced logosunun yeÅŸil dalgaları da artık 5G'nin yeni logosunun bir parçası haline geldi. 
3GPP yaptığı yeni logo ile ilgili açıklamada, "3GPP spesifikasyon kapak sayfalarında 5G logosunun kullanılması, endüstrinin hangi zaman noktasında 5G özelliklerinin görüneceÄŸini belirlemesine yardımcı olmak için hazırlanmıştır" denildi.
5G logosunu kullanmak isteyen ÅŸirketler için 3GPP, bir kullanım kılavuzu ve logo politikası da yayınladı. Buna göre, 3GPP spesifikasyonlarına uymayı beyan edenler, ekipmanlarını ve dokümanlarını 5G logosuyla iÅŸaretleyebilecekler. DiÄŸer yandan, 5G logosunun kullanımı 3GPP onayına tabi tutulacak ve izlenebilecek. 3GPP topluluÄŸunun bir üyesi tarafından tespit edilen logonun kötüye kullanımı ise 3GPP Pazarlama ve Ä°letiÅŸim birimine sunulabilecek. 

Kaynak : tamindir.com

Sosyal Medya'da PaylaÅŸ:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2017 Sosyalium. Tasarım OddThemes